UNES PARAULES SOBRE NOSALTRES

Un equip pluridisciplinar al vostre servei

Sobre el projecte

Som somiadors i creadors de un món millor

Després d’haver viscut uns anys en una yurta contemporània fabricada a França, en Cyril  se'n adona de la manca d'una proposta empresarial catalana que pogués complir la demanda que estava naixent al nostre territori. Arrel d’aquesta necessitat en Cyril , en Magí (com a artesà de la tela) i l’Isaac (com a fuster) , decidim agrupar-nos per crear un primer prototip, la primera idea del nostre producte actual.

La yurta mongola fa dècades que s’importa arreu del món, i fa més de 4000 anys que existeix. A Catalunya hi ha diferents empreses que és dediquen a això, però a Yurta.cat les fabriquem des de 0, canviant les dimensions i els materials, adequant-les a les necessitats occidentals i als diferents climes del territori.

Actualment vivim un problema d’accés a l’habitatge. A l’espai urbà ens trobem amb molts habitatges desocupats que és lloguen o és venen a preus desorbitats. Tanmateix, el món rural te una mancança d’espais buits, agreujada per l’èxode urbà dels últims anys. El desig de viure integrats amb la natura segueix augmentant globalment i cada cop som més els que tenim la necessitat de canviar el nostre model i ritme de vida

Qui som ?

El nostre equip

Apassionats dels nostres arts i creadors de realitats

Cyril

Autoconstructor

el Cyril, francès de naixement, garrotxí d’adpoció. L’amor el va portar a aquestes terres on ha plantat un arbre, ha tingut una filla i algun dia, quan es retiri, en una illa grega, escriurà un llibre. Després de viatjar pel món, va veure-ho clar. Havia d’establir-se a algún indret i construir amb les seves mans, una #yurta . Una casa lleugera, semi nòmada que li permetés tenir un camp base, no pagar lloguer i recorrer el seu camí cap a l’autonomisme. 

Així doncs la seva yurta, on encara avui hi viu amb la seva família,  fou la seva primera aventura en aquest món. Un projecte d’ #autoconstrucció fet íntegrament per ell, el seu germà, la seva companya i els seus amics. Des de la plataforma, l’estructura de fusta, el cosit de les teles fins a tota la instal.lació d’aigua i llum a l’interior.

Magí

Costurer

El Magí teixia somnis que no hi cabien en un pis... d'aquí que sortís de la ciutat i emprengués un camí d’autodescobriment a la natura amb els 4 elements com a guies i inspiració. Un cop trobada la seva seu, una masia, i la seva eina, una màquina de cosir, va començar a cosir i construir tipis, inipis i ara també, yurtes..!!

Si per ell fos cosiria yurtes de cotó orgànic natural kilòmetre zero amb cordes vegetals, però el client, i les butxaques.. tenen la última paraula 😁

SI vols conèixer la primera #yurta que vem fer junts, ell la custodia amb molt d’amor en un bosc d’alzines garrotxí i rep i cuida a grups sota aquest sostre.

isaac fuster

Isaac

Fuster

L’Isaac, @atesta.fusteria el més jove i energètic del grup. Un cul inquiet, un artista que ha volcat la seva sensibilitat i perfeccionisme a la fusta i a tot el que d’aquesta en pugui arribar a sortir. Si per ell fos les yurtes estarien cobertes de fusta i ni tela, ni llana ni òsties. FUSTA!!

La seva professió i la seva passió. Després d’estudiar l’ofici i viatjar per Àfrica amb un Djembé a l’espatlla, va treballar construint cases de fusta i escenaris. Avui des de la plataforma fins al #tonoo està present en totes les alçades de la #yurta.

Treballem en tots el àmbits per realitzar el seu projecte

2019
Desde
26
Clients contents
22
Empreses treballen amb nosaltres
5
Llocs de treball

Primer de tot procurem que la majoria dels materials que utilitzem siguin de proximitat, reduint així la petjada ecològica que deixa el transport d’aquests. Escollim material de qualitat, i en la mesura que sigui possible, que tingui el mínim impacte mediambiental durant la seva fabricació. Per exemple, un dels nostres aïllaments, és fabrica a partir de les excedent de la indústria tèxtil espanyola, com ara la producció de texans. En comparació a altres aïllaments convencionals, durant el seu procés de producció han aconseguit reduir el consum energètic i les emissions de CO2 en un 90 %.

A més a més, les nostres yurtas poden ser instal·lades sobre uns pilars d´acacia. Gracies a això, durant la seva vida útil, no tenen un impacte negatiu sobre el terreny i no deixen rastre quan són retirats.

Des de Yurta.cat, coneixem els proveïdors i els materials amb que treballem, atents a les novetats que van apareixen, procurant millorar dia rere dia la fabricació del nostre producte i reduint les nostres emissió de CO2 tant com sigui possible